Keindahan Bersama Islam 3 Sekolah

7 04 2009

Alhamdulillah

pada 4 & 5 April lalu KRJ Melaka telah berjaya menganjurkan program susulan untuk pemimpin dari 3 sekolah berbeza. Sekolah yang terlibat adalah SM Teknik Bukit Piatu, Sekolah Teknik Jasin dan SM Sains Muzaffar Syah (MOZAC).

Bertempat di SM Teknik Bukit Piatu prgram Keindahan Bersama Islam (KBI) ini dilangsungkan. Disertai oleh 128 orang dan didatangkan fasilitator dari 3 negeri berbeza yang komited terhadap perkembangan remaja. Fasi dari Melaka sudah tentu, dibantu penuh oleh fasi Negeri Johor dan Negeri Sembilan.

Sungguh KRJ Melaka dan KRJ negeri lain dilihat amat sibuk dan padat jadual. Sebab apa? Sebabnya penggerak KRJ seluruh Malaysia adalah juga dari kalangan yang bekerja dengan kerajaan dan swasta dan juga mempunyai keluarga. Tapi, mereka tetap boleh luangkan masa bersama pelajar sekolah menengah dan remaja yang mahu bersama.

Didoakan kesemua peserta yang pernah bersama dengan KRJ Melaka khususnya dapat menghubungi kami untuk turut membantu usaha KRJ.

Advertisements

Tindakan

Informasi

2 responses

15 04 2009
Pak Long Melaka

Pak Long rasa cukup bertuah dapat bertemu muka dengan anak-anak naqib dan naqibah dari ketiga-tiga sekolah ini. Pak Long juga berdoa agar dapat memanjangkan KBI kepada sekolah lain.

Ucapan ribuan terima kasih kepada team Pak Lang (Sifu KBM) dari Johor yang terdiri dari Pak Lang, Kak Insyirah dan Abang Yeop (Umair).

24 04 2009
Dew Mus Bukit Katil

Teruskan usaha….ALLAH berkati.InsyaALLAH

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: